Lejtényi Éva, Waldhauser György - Nagyanyáink sütötték

Tárhely
Data.hu FREE

jeszenakjanos

Thread Starter
Csatlakozott
Ápr 28, 2020
Téma
1,461
Üzenetek
1,490
Reakció pont
127
Pontok
133
Díjak
4
  • BestMusic
  • SilverMedal
  • GoldBook
  • BronzeMedal
Újra töltés
Igen, ezt a Témát újra fel tudom tölteni
Lejtényi Éva, Waldhauser György - Nagyanyáink sütötték

Régen a mézeskalácssütők, főzőasszonyok receptjeiket magukkal vitték a sírba, nehogy valaki tudomást szerezzen féltve őrzött főzési fortélyaikról.
Hogy megmentsük az utókornak a már foszlóban lévő, kézzel írt receptkönyveket, gyűjtő szándékkal bejártuk az országot és a távoli vidékeket. Bizony sokszor akadt olyan szakadt, gót betűkkel írt lapokat kaptunk, amelyeket amikor lefordítottuk magyarra, magunk is csodálkoztunk, milyen recepteket találtunk. Amikor Pécsett elmentünk a piacra, megkérdeztük egyik-másik elárusítótól, hogy ismerik-e a receptet, majdnem könny szökött a szemükbe. Azt mondták: hiszen ezt még a nagymamám sütötte. És készségesen diktálták a recepteket. Jártunk Ráckevén, Győrben, Kecskeméten, Szegeden és másutt a piacokon, ahol örömmel mesélték, hogy még ma is az édesanyjuktól tanultak aratják a legnagyobb sikert az unokák körében.
Előkerültek receptek kredencek mélyéről is, amelyeket szintén közreadunk. Válogatásunkban azokat ismertetjük, amelyek a mai modern világban is elkészíthetők.
Befejezésül köszönetet mondunk mindazoknak, akik révén a recepteket megismerhettük. Nélkülük ez a könyv meg sem születhetett volna. pdf 97mb


Code:
A CODE tag-en belüli tartalom megtekintéséhez nincs megfelelő jogosultságod.
 
Top