Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 134|Válasz: 0

[Teljes évad] Princ a katona 1966-1967

[Cím másolása megosztáshoz]

3512

Téma

5866

Válasz

210K

Pont

Elérhetetlen

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Pont
27389

Aktív tagTéma medál III

  • Kapott 752 köszi
  • Adott 0 köszi
Elküldve 2019-4-13 14:32:20 | Mindent mutat |Olvasó mód
Princ a katona   1966-1967
fekete-fehér, magyar, tévéfilmsorozat, TVRip.XviDrendező: Fejér Tamás
író: Örsi Ferenc
zeneszerző: Vujicsics Tihamér
operatőr: Mezei István
dramaturg: Deme Gábor

szereplők:
Zenthe Ferenc (Petneházi)
Dávid Kiss Ferenc (Bernáth)
Ernyey Béla (Rémai (Princ))
Schwetz András (Acsádi)
Madaras József (Kalányos)
Kiss István (Szirom)
Felföldi Anikó (Bikini)
Horváth Gyula (Vaskúti)
Szabó Gyula (Csontos őrnagy)
Avar István (Végvári ezredes)
Őze Lajos (Kovács ezredes)

Princ, a fiatal budapesti szerelő, egy szép napon megkapja a mindent megváltoztató behívót. Zord apját és őt a széltől is óvó anyját hátrahagyva Princ elindul, hogy leszolgálja a két évét. Vajon megállja-e helyét a csavaros eszű, de igencsak öntörvényű ifjú a seregben is? Főleg úgy, hogy már az első nap sikerül elkésnie a jelentkezésről. E mindíg tettre kész, nagy nőcsábász a seregben sem képes megtagadni önmagát.

"A Princ, a katona egy fekete-fehér, 13 részes magyar tévéfilmsorozat. 1966–1967 között készült a Magyar Televízióban. A sorozat a magyar televíziózás második nagy vállalkozása a Tenkes kapitánya után. A többnyire vígjátéki, olykor drámai, vagy krimi elemeket is tartalmazó sorozat igen nagy siker volt Magyarországon. Az egyes epizódok kisebb szerepeiben is számos élvonalbeli színész látható. Háttérzeneként a korabeli legnagyobb slágerek hallhatók, zenekari feldolgozásban.
A kor szellemének megfelelő didaktikus módon az egyes részek más-más társadalmi problémát mutattak be, természetesen minden esetben pozitív végkifejlettel (pl. huliganizmus, cigánykérdés, leányanyaság, alkoholizmus, nyugatimádat, disszidálás stb.).
A sorozat szembeállította az akkori értékrend szerint jót: munkáscsalád, szolid otthon, vállalatnál dolgozás, fegyelmezettség, stb., az osztályidegennel: pénzimádó, kétes üzletekkel foglalkozó kisvállalkozó (Vaskúti), több pénzért munka után fusizó munkás (Princ), adócsaló kisiparos (autószerelő), kétes erkölcsök (Odol és Bikini), nagyvárosi sznob entellektüelség (Bernáth tizedes pesti barátnőjének társasága), stb"
                                                                                                              (A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából)


Informations by PirateClub MediaInfo v1.1

Princ a katona 01-02 Legénybúcsú
Videó információk:
Méret: 561,33 MB
Hossz: 1:03:41
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 576 x 432 pixel
Bitráta: 1 095 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 4/3

Audió információk:
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz01.-02. Legénybúcsú (66 perc)
Rémai László 22 év körüli fiatalember, igen tehetséges autószerelő. Nappal egy autószervizben dolgozik, délutánonként egy maszek szerelőnél fusizik, este viszont ő Princ, a Lehel tér hercege, a lányok kedvence. Barátaival a Kávés Katica presszó a törzshelye, ahol többnyire ő fizeti az italt. Éjjel hazafelé a kisebb rendbontások sem állnak tőle messze. Szülei barátait huligánoknak tartják. Mikor behívják sorozásra, betegnek tetteti magát, de a dörzsölt katonaorvos fél perc alatt lebuktatja, alkalmassá nyilvánítják, várhatja a behívót.
A szerelőnél összeismerkedik egy Vaskúti nevű középkorú férfival, aki nagymenő gombkészítő kisiparos és akit hamarosan befogad a társaság, mint „tiszteletbeli fiatalt”. Mikor megjön a behívó, az utolsó estét nála bulizzák végig a fiatalok. Rémai elkésik a gyülekezőhelyről. Két óra késés után csak annyit mond a tisztnek, hogy legalább ennyivel is már kevesebb van hátra a két évből.
A bevonulókkal teli teherautók az egri Dobó Laktanyába tartanak. A fegyelmezetlen Rémai már az első nap bajba kerül, visszaszól a Bernáth tizedesnek, aki büntetésül futni küldi a laktanyaudvaron. A hátsó udvaron letépi a parancsnok rózsabokrairól a rózsát, hogy a konyhán dolgozó lányoknak adja. Nem jelentkezik önként, mint tettes, ezért az egész társaságot azonnali délutáni tornára rendelik ki. A tüskés rózsákat a nadrágjába dugja, így megy gyakorlatozni. Noha a végén a rózsáktól megszabadul, a cipőjébe hullott szirmok miatt lebukik, a tizedes komoly figyelmeztetésben részesíti, miszerint jobb lenne, ha felhagyna az efféle dolgokkal.
Hamarosan ismét bajba kerül, mikor a szakaszt a vezetésével takarítani küldik, ők viszont egy borospincében múlatják az időt. Az egész szakaszt miatta megbüntetik, amiért a többiek „szívatni” kezdik. A százados figyelmezteti, hogy a közelgő katonai eskü után az eddigi kihágások sokkal súlyosabb büntetéssel fognak járni.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

03. Eger ostroma (32 perc)
Az eskü után nem sokkal Rémait éjszakai őrnek vezénylik. Éjjel a szakadó esőben megpróbálja megjavítani az egyik tűzjelző lógó drótját, emiatt tűzriadó lesz. Büntetésből újra fogdába kerül. A takarítóbrigádból akkor tud csak elszabadulni, mikor az egyik teherautót egyetlen este rendberakja. Végre sor kerül az első kimenőre. Kalányos Vendel katonatársával városnézésre megy. Este felfigyelnek két lányra, követni kezdik őket. A lányok egy vállalati szálláson laknak, a kapuőr nem engedi be őket. Bemásznak a kerítésen, felmásznak az esőcsatornán, majd leskelődni kezdenek. Mikor észreveszik őket, leugranak és elszaladnak. A szállóról jelentik az esetet, hogy az egyik katona sántít. Noha a jelentkezésnél a kapuban Rémai úgy tesz, mintha nem sántítana, de megint lebukik és büntetést kap.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

04. Az első levél (34 perc)
Kalányos Vendel Rémai katonatársa. Cigány származású, a bevonulás előtt igen rossz körülmények között élt. Nem tud írni és olvasni, ami kizáró ok lett volna a bevonuláshoz. Mivel a seregben jobb körülményei vannak, mint otthon, nem szeretne leszerelni, írástudatlanságát eltitkolja. Két katonatársa rájön az igazságra, csicskázásra és megalázó feladatokra kényszerítik. Végül felettesének elárulja az igazságot, aki szabadidejében megtanítja írni. Mikor megtagadja a további csicskázást, a két társa meg akarja verni, Rémai áll mellé.
Bosszúból az aknavető gyakorlaton, mikor az olvasni már tudó Kalányos beállítja a vetőt, egy óvatlan pillanatban egyikük elállítja, így az akna kis híján a parancsnokot találja el. Vizsgálat következik, mindenki tagad. Rémai próbálná jelenteni az eset előzményeit, de nem figyelnek rá. Végül rendőrségi nyomozó érkezik, aki az ujjlenyomat alapján beazonosítja a tettest. Kalányos ártatlan, majd életében először levelet ír szüleinek, öreg édesapja bizonyára örülni fog, amikor felolvassák neki. Az epizód az akkor is létezett cigánykérdéssel és előítéletekkel foglalkozik.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

05. A kultúrmunka (31 perc)
Az országút mentén, egy teherautó javításakor Rémai személyesen is összeismerkedik a múltkor meglesett lányok egyikével, a motorozó Pancsával. Megtudja, hogy Pancsa népi táncos. Hogy közelébe kerülhessen, ő is annak hazudja magát. Noha a csoportban már betelt a létszám, beveszik „tartalékos népi táncosnak”. Egy baj van, Rémai életében nem foglalkozott a táncművészettel. Meglepetésére a próbán Pancsa elvállalja, hogy tanítani fogja. Lassan a két fiatal egymásba szeret. Rémai elvállalja, hogy Pancsa motorját megjavítja egy versenyre, de emiatt elkésik egy gyakorlatról, ezért laktanyafogságot kap. A fiú a kultúrrendezvényre hozott egyik női népi jelmezbe bújva kiszökik a laktanyából, majd a tüzérek báljában megtalálja Pancsát. Éjjel elmennek sétálni a Szépasszony-völgybe. Mikor egy rendőr igazoltatja a gyanús csókolózó párt (Rémai még mindig női ruhában van), Princ elszalad, visszaszökne a laktanyába, de a kerítésnél lebukik, mehet a fogdába.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

06. Az idegenlégió (41 perc)
A sorozatos szabályszegések miatt már Rémai hadbíróság elé állítása is felmerül, de végül javító szándékkal az Idegenlégiónak nevezett egységhez megy, ahol kemény legények mellé kerül az ezred autójavító műhelyében. A műhelyben szerelés helyett takarítania kell, ahol a társai is kiszúrnak vele, de később kap - egy szinte reménytelen állapotban lévő - teherautót javításra.
Közben egy olyan eset is történik, amiben Rémai kivételesen nem volt benne. Egy, az eljegyzése idejére fogdát kapott katona helyett egy hozzá hasonló kinézetű társa megy be a fogdára, őt meg az ezredes terepjárójával viszik ki titokban az eljegyzésre. Mikor a nővére a századosnak kóstolót visz a süteményből, kész a lebukás.
Rémai rendbehozza a „reménytelen” teherautót, ezután a társai megkérik, hogy segítsen nekik is a javításban, cserébe magukra vállalják a takarítást. Rémai a kocsikat megjavítja, de a takarítás botrányosra sikerül, megvonják a kimenőjét, hogy azalatt is dolgozhasson. A takarítást a kerítésen beszökött libák és egy kecske nehezítik. Princ dühében megfogja, majd festékszóróval befesti a „behatolókat”. A megfestett libákat le kell vágni. A hadtápparancsnok úgy dönt, hogy a katonák egyék meg a madarakat, amiket Princ lefestett. A libákat felszolgálják nekik, de az árát a „festő” Rémaynak kell kifizetnie. A többiek úgy döntenek, hogy összeadják a pénzt.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

07. Estétől reggelig (34 perc)
A Bükk (hegység) egyik eldugott helyén egy vegyi gyárban mérgező gáz szabadul ki, mely a környező völgyeket ellepi, de lakott területet egyelőre nem veszélyeztet. Az egyik katonai járőr jelenti, hogy a gázfelhő környékén fényeket lát. Később megállapítják, hogy egy középiskolás KISZ-lánycsapat kirándul a környéken, a fények valószínűleg tőlük jönnek. Katonai akció indul a megmentésükre. A nehezen megközelíthető helyre csak a legkiválóbb sofőrök képesek eljutni, egyikük Rémai. Erdei ösvényeken, dagonyákon, félig leomlott hidakon, gázfelhőn hajt át, de végül megmenti a fiatalokat. Jutalmul dicséretet és szabadságot kap.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

08. Jutalomszabadság (32 perc)
Noha Rémai egyre jobban teljesít, felettesei még mindig nem bíznak teljesen benne, félve küldik el a szabadságra. Otthon meglátogatja régi haverjait a Kávés Katicában. Este hazafele a Lehel piacon átmenve észreveszik, hogy huligánok egy szerelmespárt zaklatnak. Noha azelőtt ő is csinált effélét, most Kocka nevű barátjával a védelmükre siet. Első menetben megfutamítják őket, de a banda kihívja kettejüket egy párbajra a vasúti aluljáróba. Elfogadják, le is mennek, de a rendőrség kiérkezik, és mindnyájukat letartóztatják verekedésért. Rémai őrizetben megy vissza Egerbe. Felettese nem fogadja el védekezését, hogy jó ügyért verekedett, hosszabb fogdára küldi. A többi tiszttel beszélve azért megjegyzi, valamilyen szinten még örül is, hogy az azelőtt maga is félig huligán Rémai ezúttal a jó ügyért ütött.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

09. A jóvátehetetlen pillanat (32 perc)
A fogda lejárta után felettesei töprengenek, hogyan lehetne kihozni az egyébként tehetséges, de ambíciótlan Rémai jobbik énjét. Az ezredes magához veszi, mint sofőrt. Rémai elismeri, hogy a munka kiváló, tiszta és elit, de jobban szeretett a műhelyben autókat javítani, mint az ezredes „parádés kocsisa” lenni. Egy alkalommal Budapestre utaznak fel, ahol az ezredesnek hivatalos dolga van. Rémai elmehet pár órára, hogy meglátogassa szüleit. Egyiküket sem találja otthon, de összeakad Bikinivel, aki már Vaskúti szeretője. Felmegy hozzá, ott tölti a szabadidőt. Elalszik, majd későn veszi észre, hogy sürgeti az idő. Rohamtempóban hajt vissza, de egy tehertaxival összekoccan, kisebb sérülés keletkezik a kocsin. Megpróbálja az ezredes elől eltitkolni, de zavart viselkedésével gyanút kelt, majd az ezredes kiszálláskor észre is veszi a sérülést, de nem szól érte. Mivel éppen a katonai bíróságra jöttek egy tárgyalásra, Rémait is beviszi magával.
Egy harckocsi-vezető perén vannak, aki alkoholos állapotát eltitkolva indult vízalatti átkelésre. A mélyben rosszul lett, a harckocsi leállt, a személyzetnek légzőkészülékkel kellett kiszabadulnia. Egyikük légembóliát kapott és lebénult, a harckocsit több napos munkával tudták csak kivontatni. Hazafelé Rémai megkérdezi, hogy a vezetőt hosszú időre lecsukják-e. Az ezredes válasza, mégis mit érdemelne. A sofőr ekkor beismeri a balesetet. A kocsit könnyen helyrehozhatja, de vajon az ezredes bizalmát visszanyeri?
Az epizód a felelőtlenség és felelősség témakörét vizsgálja.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

10. Az árva (36 perc)
Rémai egyik honvédtársával beszélget, aki elárulja, nagyon irigyli Rémait, mert van hová mennie, vannak szülei, ő meg árva. Egyetlen személy van az életében, egy nála 12 évvel idősebb nő, akivel a kimenő alatt találkozik és akit félig a szeretőjének, félig az anyjának érez. Rémai is elárulja, hogy amióta Odol egy találkozásukkor vidéki libának nevezte Pancsát, az nem áll szóba vele. Egy nap a katona mikor felkeresi idősebb barátnőjét, egy férfit lát a házban. Kivárja, hogy reggel elmenjen, majd számonkéri a nőn, aki elárulja, hogy bár őt szereti, de egy komoly és megbízható férjre is szüksége van. Azt javasolja, minden maradjon minden úgy, mint eddig. A katona viszont a végtelenségig csalódottan és megtörten elmegy. A napokban egy nagy hadgyakorlat következik. Pancsa érzelmeinek tisztázására azt hazudják neki, hogy Rémait esetleg baleset érte. Pancsa teljesen kiborul, ezzel elárulja, hogy még mindig szereti. A csalódott katonatárs viszont teljesen kivetkőzik önmagából, agresszív még a barátaival is, majd a lőgyakorlaton ellop egy töltényt, hogy öngyilkosságot kövessen el vele. Rémai látva állapotát, szól a századosának az öngyilkosságveszélyről. Megvizsgálják a lerakott fegyverét, megtalálják benne a töltényt. A százados ezután odahívatja, kezébe adja a fegyvert, a csövet önmagára irányítja, majd megparancsolja, hogy süsse el. A katona megtörten zokogni kezd. Mikor a százados megkérdi, miért nem szólt neki erről már korábban, azt válaszolja, a százados sosem érdeklődött iránta, mit csinál, hová megy, nem volt meg a bizalom. A százados azt válaszolja, hogy a bizalom egy kétoldalú dolog.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

11. Bernáth tizedes menyasszonyai (32 perc)
Noha már az első napon összekülönböztek, Rémai és Bernáth mára jó barátok. Bernáthnak két barátnője van, egyik egy helybéli kislány. A lány az egyik kimenő alkalmával közli, hogy terhes és kérdezi, mikor házasodnak össze. Bernáth szóhoz sem jut, már csak rövid ideje van a szolgálatból, de utána élni szeretne, nem pedig gyermeket nevelni. Barátnője sírva elmegy. Bernáth Budapestre utazik, meglátogatja szüleit, akik szintén nem örülnek, szeretnék fiukat még maguk mellett tudni. Bernáthnak van még Pesten is egy barátnője, váratlanul felmegy hozzá. Ott egy entellektüel és sznob társaságot talál, akik lekezelően viselkednek vele. Bernáth majdnem verekedni kezd, majd elmegy. Szülei makacs ellenállása, majd pesti barátnője viselkedése erősíti meg benne, hogy vállalja másik barátnőjét és gyermekét. A hadsereg és annak KISZ csapata segít a párnak lakáshoz jutni. Némi készpénzre ugyan szükség van, de 4000 forint kivételével mind összejött. Rémai vállalja, hogy kölcsön megszerzi a pénzt, ezzel belekeveredik egy sötét ügybe.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

12. A kölcsön ára (37 perc)
Az ezredes ötnapos útra indul, egy napra Budapestre, majd négy napra Sopronba mennek. Rémai úgy gondolja, ez kiváló alkalom, hogy Pesten Vaskútitól kérjen kölcsön négyezer forintot Bernáth számára. Vaskúti azonban komoly bajban van. Kiderült, hogy feltűnő jóléte egyik forrása kétes eredetű nyugati autók eladása volt, viszont a lánc egyik résztvevője lebukott, Vaskúti is várhatja a rendőrséget és a börtönt, már menekülni készül. Mikor Rémai beállít hozzá a kölcsönért, türelmetlen és elutasító mindaddig, míg meg nem tudja, hogy a sorkatona Sopronba megy. Megígéri a pénzt, de kér róla egy elismervényt, amit rögtön a zsebébe tesz. Cserébe megkéri Rémait, hogy Sopronban adjon át egy levelet egy bizonyos Dr. Schifferenek, aki a kétes származású autó jóhiszemű tulajdonosa. A levélben az áll, hogy az orvos másnap feltétlenül találkozzon vele Budapesten, egy nagyon fontos ügyben. Vaskúti elhatározza, hogy a Sopronban élő és a határsávba kijárható orvos segítségével disszidálni fog, mielőtt a rendőrség elfoghatná. Tervét arra építi, hogy a jó hírű, közismert, minden gyanú felett álló soproni orvos kocsiját nem fogják ellenőrzéskor átvizsgálni. A fővárosba felutazott, az ügyről semmit sem sejtő orvost megzsarolja, ha nem segít neki, elfogása esetén azt fogja vallani, hogy ő is tudott mindenről. A megrémült orvos kénytelen engedni neki. Vaskúti a letartóztatástól való félelmében már az éjszakát sem tölti otthon. A rendőrség aznap este keresni is kezdi, de Bikini ügyes félrevezető akciójával lerázza őket, majd másnap a megzsarolt Schifferer kocsijával előbb utasként, majd a határhoz közeledve a csomagtartóban elbújva eljutnak a doktor a határsávban, a Fertő-tó partján lévő hétvégi házába.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.

13. Gázló a Fertőn (34 perc)
Noha Schifferer azt hiszi, ezzel megoldódott a dolog, Vaskúti még rákényszeríti egy utolsó szívességre, másnap este vigye el a Fertő-tó egy bizonyos helyére, ahol könnyen át tudnak a lápon kúszni Ausztriába. Másnap este rendben is menne a dolog, ám Rémai Sopronban véletlenül észreveszi, hogy Schifferer éppen előttük haladó Opeljének lóg a kipufogója. Míg az ezredes egy előadáson van, Princ jóindulatból a doki után megy, és a hétvégi háznál lyukad ki. Benyit, hogy figyelmeztesse a doktort a kipufogóra, meglepve látja, hogy Vaskúti és Bikini is ott van. A felháborodott Rémai számon kéri rajta az esetet a levéllel, követeli vissza a Vaskúti zsebében lévő elismervényt, ami - noha ártatlan -, ellene szóló bizonyíték. Szóváltás, majd lökdösődés kezdődik. Vaskúti vállon lövi Princet, majd a disszidálást tervezők Schifferer kocsijával elmennek, Vaskúti fegyverrel kényszeríti az orvost a segítésre.
A sebesült Rémai a legközelebbi járőrnek jelenti az esetet. Schifferert elfogják, de Vaskúti és Bikini már a veszélyes lápon át menekülnek. Az elfogásukra indított akcióból mentőakció lesz, Bikini kis híján a tóba fullad, a katonák mentik meg. Vaskúti után hiába kiabálnak, hogy álljon meg, mert elnyeli a mocsár, csak megy tovább, de végül lehúzza a láp, a Rémai elleni bizonyítékkal együtt.
Az egykori újoncok és a tisztek Bernáth tizedes lakásszentelőjére gyűlnek össze, egyvalaki hiányzik: Rémai. Szokás szerint elkésik, majd a háziasszonynak és barátnőjének átnyújt egy-egy szál rózsát. Akkor veszi észre, hogy az őrnagy is ott van, akinek a rózsáit az első napon ellopta, de az már nem haragszik rá, jókedvűen ülnek le mindnyájan az asztalhoz.
A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.Saját feltöltés, jelszó nincs.
Ha elégedett vagy a feltöltéseimmel, kérlek valamelyik linkemen keresztül
vásárolj vagy hosszabbítsd meg a data prémium előfizetésedet,
ezzel támogass a munkámban.
Köszönöm.
Amit a data töröl, kérésre megpróbálom újratölteni.
Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2019-8-23 01:03 , Processed in 0.102653 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához