Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 102|Válasz: 0

[Teljes évad] Galaxis útikalauz stopposoknak - (The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy) 1981

[Cím másolása megosztáshoz]

3512

Téma

5866

Válasz

210K

Pont

Elérhetetlen

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Pont
27389

Aktív tagTéma medál III

  • Kapott 752 köszi
  • Adott 0 köszi
Elküldve 2019-5-3 13:37:42 | Mindent mutat |Olvasó mód
Galaxis útikalauz stopposoknak - (The Hitch Hiker's Guide to the Galaxy)   1981
színes, szinkronizált, sci-fi/vígjáték sorozat, DVDRip.DivX5.Hun, 6x300MBrendező-producer: Alan J.W. Bell
író:  Douglas Adams
forgatókönyv: Douglas Adams, John Lloyd

szereplők:
Simon Jones (Arthur Dent)
Peter Jones (a könyv hangja)
David Dixon (Ford Prefect)
Sandra Dickinson (Trillian)
Mark Wing-Davey (Zaphod Beeblebrox)
Richard Vernon (Slartibartfast)
Stephen Moore (Marvin hangja)
David Learner (Marvin)

A sorozat főszereplője Arthur Dent, aki a csillagközi hiper-űrbekötőút miatt szanált Földről épp hogy el tud menekülni földönkívüli barátjával, majd űrbeli kalandja során óriási hasznát veszi a Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvnek. A galaxis legjobb tanácsa, ami a címlapon is olvasható: "NE ESS PÁNIKBA!" Az útikalauz minden tudás és bölcsesség tára, tele van hasznos segítséggel, amelyek közül néhány rendkívül praktikus, néhány elképesztően nevetséges.

01. A vég kezdete
Arthur egy nap arra ébred, hogy házát egy sárga buldózer le akarja rombolni, hogy gyorsforgalmi út épüljön a helyén, ezért köntösében a gép elé fekszik a sárba. Megjelenik barátja, Ford Prefect és egy közeli ivóba hívja Arthurt, hogy bevallja neki, ő nem is földi élőlény, és hogy a Földet nagyjából 10 perc múlva el fogják pusztítani a vogonok, hogy helyére hiperűr-sztrádát építsenek. Miközben a két barát izomlazító gyanánt elfogyaszt fejenként három korsó sört, Arthur házát ledöntik, a vogon flotta pedig elpusztítja a Földet. Fordnak és Arthurnak sikerül stopposként a vogon hajó fedélzetére jutni.
02. Vogon versek
A vogon hajó kapitánya megkínozza a két potyautast verseinek felolvasásával, majd kidobják őket a világűrbe. Haláluk előtti utolsó másodpercben fölvette őket a valószínűtlenségi hajtóművel felszerelt Arany Szív űrhajó. Marvin, a mindig lehangolt robot a hídra kíséri őket, ahol találkoznak Zaphod Beeblebroxszal, a Galaxis elnökével, és Trilliannel, a Föld másik túlélőjével.
03. Zűrzivatar
Az Arany Szív a legendás Magrathea bolygóhoz közeledik, amely több millió évvel ezelőtt luxusbolygók építésével foglalkozott. Egy automatikus rakétatámadást túlélve leszállnak űrhajójukkal. Itt Szlartibartfaszttól megtudják, hogy a Föld megrendelői hatalmas szuperintelligens pándimenzionális lények, akiknek csak a mi dimenziónkban való betüremkedésük az egérformájuk.
04. Fehér egér
Szlartibartfaszt elmondja Arthurnak, hogy az egerek egyfajta kísérletként rendelték meg a Föld bolygó létrehozását, mely valójában egy számítógépes program volt, ami tíz millió éven át futott, hogy megtalálják a nagy kérdést az életre, a világmindenségre, meg mindenre, melyre a válasz a Bölcs Elme által 7 év fél millió évnyi gondolkodás után adott 42 volt. Azonban a vogonok a Föld tíz milliós programjának vége előtt 5 perccel elpusztították a bolygót, így a nagy kérdést nem tudták meg az egerek. Benji és Frankie, Trillian két egere úgy gondolja, Arthur agya tartalmazza a nagy kérdést, ezért ki akarják venni az agyát. Mivel megérkezik a galaktikus rendőrség, Arthurék menekülni kezdenek, majd egy számítógépteremben lőni kezdenek rájuk.
05. Vendéglő a világ végén
A számítógépteremben robbantás keletkezik, és a négy áldozat hirtelen egy étteremben találta magát, a Teljesútban, vagyis a vendéglőben a világ végén. Ford találkozik régi ismerősével, Pörkölt Desiatóval, azonban a rocksztár adózási okokból egy évet éppen halottként tölt. Zaphodot Marvin keresi telefonon, aki több millió éven át várta az időben előreugrott társaságot. Marvin ugyanis még mindig a Magratheán volt, amelynek romjaira az étterem épült. Zaphodék elviszik Pörkölt űrhajóját, visszakerülnek saját idejükbe.
06. A nap fináléja
Megpróbálják irányítani az űrhajót, de a gond az, hogy a hajó arra van programozva, hogy Pörkölt Katasztrófasújtotta Terület nevű együttesének koncertje keretében a Kakrafoon Napjába zuhanjon. Arthur rátalál a teleportra, de az irányítórendszer működik, ezért valakinek a hajón kell maradni a működtetéséhez. Marvinra esik a választás. A teleportálás után Arthur és Ford egy hajón találják magukat, Zaphod és Trillian nincs velük, de több ezer halottat fedeznek fel a hajóban. A hajó a Golgafrinchamről érkezett. Utasai szerint bolygójukat pusztulás fenyegette, ezért a teljes lakosságot három óriási hajóban másik bolyóra irányították. Ezen a hajón, a B bárkán a telefonmosók, fodrászok, producerek, tanácsadók, stb. hibernált testeik utaznak. A hajó eléri végcélját, lezuhan egy kékes-zöld bolygón. Míg a golgafrinchamiek semmit sem csináltak, Ford és Arthur rájött, hogy a Földön vannak két millió évvel korábban, illetve hogy nem a bolygó ősemberei, hanem a használhatatlan golgafrinchamiek az ősei. Azonban az egyik ősember, akit Arthur scrabble-özni tanít, a betűkből kirakja a negyvenkettő szót. Ezen felbuzdulva Arthur is kipróbálja, hiszen a nagy kérdést ott lehet az agyában. A próbálkozás eredménye: „Mennyit kapsz, ha megszorzod a hatot kilenccel?”

Informations by PirateClub MediaInfo v1.1

01 A Vég Kezdete
Videó információk:
Méret: 300,74 MB
Hossz: 0:32:51
Típus: AVI (DivX 5 - )
Felbontás: 640 x 480 pixel
Bitráta: 1 142 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 4/3

Audió információk:
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: AC3 (AC3)
Csatornák száma: 1
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHzA tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.Saját feltöltés, jelszó nincs.
Ha elégedett vagy a feltöltéseimmel, kérlek valamelyik linkemen keresztül
vásárolj vagy hosszabbítsd meg a data prémium előfizetésedet,
ezzel támogass a munkámban.
Köszönöm.
Amit a data töröl, kérésre megpróbálom újratölteni.
Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2019-8-23 01:06 , Processed in 0.103638 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához