Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 24|Válasz: 0

[Hangoskönyv] Mario Vargas Llosa - Pantaleon és a hölgyvendégek (2019 Kern András)

[Cím másolása megosztáshoz]

827

Téma

911

Válasz

6224

Pont

Gyémánt

Rank: 8Rank: 8

Pont
6224

Aktív tagTéma medál ITéma medál VI

  • Kapott 335 köszi
  • Adott 8 köszi
Elküldve 2019-11-3 10:34:41 | Mindent mutat |Olvasó mód
Mario Vargas Llosa - Pantaleon és a hölgyvendégek (2019 Kern András)Pantaleón Pantoja, a perui hadsereg ifjú századosa a szervezés valóságos géniusza. Legújabb megbízatása azonban minden eddiginél kényesebb: létre kell hoznia egy hölgyvendég-szolgálatot, hogy az Amazonas környéki dzsungelekben szolgáló, a trópusi hőségtől feltüzelt legénység szabályozott és ártalmatlan módon vezethesse le nemi gerjedelmeit. A százados buzgalmának és tudományos alaposságának köszönhetően a hölgyvendég-szolgálat hamarosan a hadsereg leghatékonyabban működő egységévé válik, maga Pantaleón pedig valóságos legenda lesz: az örömlányok istenítik, a katonák hálásak neki, az erkölcs őrei kígyót-békát kiabálnak rá, felettesei pedig döbbent ámulattal figyelik lendületes tevékenységét. Egyedül Pachita, a felesége nem tudja, mit is rejt az a szupertitkos megbízatás, amellyel férjét a babonákkal, vallási fanatikusokkal és széplányokkal teli forró Amazóniába küldték.
Pantaleón maga a megtestesült tisztesség (színtiszta ügybuzgalomból személyesen teszteli a szolgálatra jelentkező hölgyeket), de van, aminek még ő sem tud ellenállni: miután kipattan a botrány, s felesége dühösen elhagyja, ideig-óráig szolgálatának legragyogóbb alkalmazottjával, a gyönyörűséges Brazilkával vigasztalódik, s persze rendületlenül vezeti bővülő egységét a mind újabb „munkasikerek” felé.
A fergeteges szatíra éppoly meglepő fordulattal ér véget, amilyen eredeti Mario Vargas Llosa regényötlete és amilyen ragyogóan ötvözi a pikáns könnyedséget a modern elbeszélő technikákkal és az erkölcsi kérdések finom ábrázolásával.

Szerző: Mario Vargas Llosa      Mű címe: Pantaleon és a hölgyvendégek

Lejátszási idő: 690 perc          Előadó: Kern András

A tartalom megtekintése vendégek számára nem lehetséges, kérlek jelentkezz be.
Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2019-11-22 14:36 , Processed in 0.057808 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához