Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 18|Válasz: 0

Sült padlizsán gránátalmával és tahinivel

[Cím másolása megosztáshoz]

1588

Téma

410K

Válasz

610K

Pont

Elérhetetlen

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Pont
61335

Aktív tagBulvár I

  • Kapott 14 köszi
  • Adott 545 köszi
Elküldve 2019-10-7 01:09:08 | Mindent mutat |Olvasó mód

            
        
                Hozzávalók

  • 2 darab padlizsán
  • 1 evőkanál zaatar
  • 1 darab citrom leve
  • 1 teáskanál só
  • fél bögre olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • negyed bögre tahini
  • negyed bögre forrásban lévő víz
  • 1 darab gránátalma
Elkészítés:        A padlizsánokat mossuk meg és vágjuk félbe, kaparjuk ki a belsejüket. Nyomkodjuk össze a belsejét, tegyük egy tálba, és keverjük össze olívaolajjal, zaatarral, fél citrom levével és sóval. Pihentessük fél órát. Ezzel fogjuk megtölteni a padlizsánokat.

Egy másik tálban keverjük össze a tahinit vízzel, a megmaradt citrom levével és zúzott fokhagymával. Ízlés szerint sózzuk. Ezzel fogjuk nyakonönteni a padlizsánt.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Az üres padlizsánok mindkét oldalát pirítsuk át olajon. Kanalazzuk vissza beléjük a krémet, tegyük őket sütőpapírra, majd süssük meg. Ha készen vannak, locsoljuk meg őket bőven a tahiniszósszal és szórjunk a tetejükre gránátalmát.






























Forrás:sobors






Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2019-10-18 17:23 , Processed in 0.098903 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához