Netlinkek

 Elfelejtett Jelszó
 Regisztrálok
Megtekintve: 197|Válasz: 0

Vörösboros málnaleves

[Cím másolása megosztáshoz]

1250

Téma

110K

Válasz

210K

Pont

Elérhetetlen

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Pont
29918

Aktív tagBulvár I

  • Kapott 7 köszi
  • Adott 15 köszi
Elküldve 2017-6-19 19:17:17 | Mindent mutat |Olvasó mód

Hozzávalók:
1 kg málna
1 dl vörösvor
3 dl tejszín
3 dl tej
15 dkg cukor
egy csipet fahéj
Elkészítés:
A málnából a díszítéshez félretettem annyi szemet, hogy hat tányérba majd elég legyen. A félretevés ez esetben lefagyasztást jelent, ugyanis arra gondoltam, hogy bár a leves hideg lesz – tegnap dél óta hűsöl -, mégis milyen plusz királyság lesz benne a fagyott málna, mint természetes hűtőakku. És mivel picike szemek, nem válnak így se ehetetlenné, hamar megolvad a lében. Szóval málnák a mélyhűtőbe. A többi gyümölcsre rászórtam 15 deka kristálycukrot, a fahéjat, majd odatettem főni. Amikor felforrt, hozzálöttyintettem a vörösbort, kicsit rotyogtattam még, hogy az alkohol elpárologjon, majd beleöntöttem a lábasba a tejet és a tejszínt. Ezzel is pöffent egy szelídet a lé, és már készen is voltunk. Csak a passzírozás nyűgje volt hátra, de könnyebben ment, mint gondoltam. Fantasztikus aromája lett a levesnek attól a kevés bortól, mondhatom.

Válasz írásához be kell jelentkezni Belép | Regisztrálok

Pontszerzési szabályok

Archivum|Mobil|Darkroom|Netlinkek  

GMT+1, 2017-11-24 06:43 , Processed in 0.073595 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Gyorsválasz Fel Vissza a listához